Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mescid-i Aksa’da Yahudi terörü sürüyor

Önceki gün Mescid-i Aksa’ya baskın yaparak Müslümanları zorla dışarı çıkaran İsrail askerleri, dün de baskın düzenledi. Kıble Mescidi’nden içeriye postallarıyla giren terörist İsrail askerlerinin, baskına direnen cemaate göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale etmesi sonucu çok sayıda Müslüman yaralandı. İsrail askerlerinin özellikle başörtülü kadınlara karşı uyguladığı aşırı şiddet büyük tepki çekti.



ABD ve Batı beslemesi iÅŸgalci-terörist devlet Ä°srail askerleri,  dün de Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı kirli postallarıyla basıp, içerdeki cemaate saldırdı, direnenleri de gözaltına aldı.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani, yaptığı açıklamada, Ä°srail askerlerinin bugün de (dün) Aksa’yı Müslümanlara kapattığını belirterek, “Ä°srail askerleri bu (dün) sabah Aksa’ya baskın düzenleyerek içerde bulunan cemaate saldırı düzenledi.  Kıble Mescidi’nden içeriye postallarıyla giren askerler 5 kiÅŸiyi gözaltına aldı” ifadelerini kullandı.

DÄ°RENEN CEMAATE GÖZ YAÅžARTICI GAZ VE SES BOMBASI Ä°LE MÜDAHALE

Ä°srail askerlerinin baskına direnen cemaate göz yaÅŸartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale ettiÄŸini kaydeden Kisvani, ÅŸu anda Aksa’nın avlusunda çok sayıda turistin ve 3 Yahudi yerleÅŸimcinin bulunduÄŸunu belirtti.

Bu arada Aksa avlusunun kapılarını tutan Ä°srail askerleri ile Filistinliler arasında gerginlik devam ediyor. Yasağı protesto eden Filistinlilere askerler zaman zaman göz yaÅŸartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale ediyor. Bir grup Filistinli gencin, Yahudi yerleÅŸimcilerin baskınlarını engellemek için Mescid-i Aksa’nın kapısını ve avlusunu tutmak amacıyla geceden Aksa’ya girdikleri belirtilmiÅŸti. Mescid-i Aksa Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki gün 40 Yahudi yerleÅŸimci polis korumasında Aksa’nın avlusuna alınmıştı.

Öte yandan Aksa’nın kapısında bulunan Filistinlilere müdahale eden Ä°srail askerleri, bölgede görev yapan gazetecilere de saldırarak, 1 foto muhabirini gözaltına aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.